Кошик
1351 відгук
Служба контроля качества: +380956286512
+380956286512
+380951140463
+380638223898
+380971991346
УкраїнаКиївул. Нижний Вал, 23-Д
Кошик
Товары для здоровья по лучшим ценам
Імбир мелений

Імбир мелений

  • В наявності

28 грн.

Імбир мелений
Імбир меленийВ наявності
28 грн.
Купити
+380951140463
  • +380638223898
  • +380971991346
  • +380956286512
    Служба контроля качества
+380951140463
  • +380638223898
  • +380971991346
  • +380956286512
    Служба контроля качества
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю
ІМБИР мелений. Країна-виробник: Індія.
У нашому магазині можна купити цілий корінь імбиру сушений.

Застосування Імбиру в кулінарії
Пиріг з яблук з імбиром
Імбирно-банановий коктейль
Імбирне печиво
Корисні властивості Імбиру

Імбир вважається чисто індійської приправою, але культивується не тільки в Індії, а й у Африці, Китаї, Японії, на Ямайці.

Імбир як лікувальний засіб відомий вже більше 2000 років. Застосовували імбир і як пряність, і як ліки. Стародавні греки боролися з наслідками занадто рясних бенкетів, загортаючи імбир в коржик. Імбир не давав товстіти, і в цьому сенсі його вважали протиотрутою.

Але, мабуть, найбільш привабливим з усіх чудодійних властивостей імбиру було повернення молодості. Він не тільки уповільнював процеси старіння, але і самим позитивним чином впливав на статевий потяг. Відомий факт, що португальці не шкодували імбиру для своїх рабів, щоб збільшити їх плодючість. Використовуючи властивість імбиру, європейські медики в XIX столітті розробили так звані "гаремные льодяники". До цих пір японці подають у певні свята традиційне блюдо з імбиром, а китайці лікують жінок від безпліддя і фригідності, годуючи креветками, маринованими в жовтому вини, оцет, імбир і цибулю-татарці.

Цікаво. Королева Єлизавета I з усіх страв особливо любила ті, до складу яких входить імбир. А на Русі жодне боярське застілля не обходилося без напоїв і закусок з імбиром – ситні обіди швидко перетравлювалися в шлунку.
 

Застосування імбиру в кулінарії

У кулінарії імбир в основному додають в солодкі страви — печива, пудинги, торти, кекси, мармелади, желе і т. д. В Китаї, Індокитаї, Бірмі та Англії популярно варення чоу-чоу — з імбиру з апельсиновою кіркою. Імбир надає тонкий присмак супів — фруктових, м'ясних, з квасолі і картопляного, а також соусів, дичини, всіма видами страв з рису. В суміші з сіллю вживається для здобрювання сирів, виробів з м'яса, риби, вареної курки, смаженого м'яса і овочів. Дуже приємний смак імбир надає смаженої свинини, печеної качки і грибів. М'ясо не тільки стає ароматним, але і м'яким.

У Південно-Східній Азії улюбленим ласощами дітвори є імбир, зварений в цукрі. В Англії, Індокитаї, Китаї, Бірмі з підземних пагонів рослини готують варення, яке ароматизують апельсиновими кірками. У США та Англії популярність завоював особливий вид пива – імбирне.

Неперевершеним смаком та користю для організму має імбирний чай, до складу якого входить порошок імбиру, лимон, мед і свіжозаварений зелений чай.

З використанням подрібненого імбиру можна готувати фруктові та овочеві маринади, а також соуси до м'яса. В азіатських країнах його додають в тушковане м'ясо.

Для того щоб домогтися бажаного ефекту, імбир слід класти в страви з різних продуктів, дотримуючись таких правил:
  • в тушковане м'ясо: за 20-30 хвилин до готовності;
  • в тісто після замісу;
  • у соуси: після кип'ятіння;
  • напої і солодкі страви: за 5 хвилин до готовності.

Пиріг з яблук з імбиром

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Масло вершкове – 100 г
  • Мед– 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Яблука кислих сортів – 500 г
  • Лимон – 50 г
  • Імбир – 5 г
  • Вершки збиті – 100 г
Замісити тісто з борошна з'єднати, холодного рубленого вершкового масла, яйця і половини вказаної кількості меду. Тісто обернути поліетиленовою плівкою і поставити на півгодини в холодильник.

Для начинки яблука вимити проточною водою, обсушити серветкою, очистити від шкірки і серцевини, після чого нарізати скибочками і полити невеликою кількістю лимонного соку.

Залишився лимонний сік з'єднайте з розтопленим медом та імбиром. Все ретельно перемішати.

Охолоджене тісто розкачати в пласт і перекласти у форму. Поверх нього викласти яблука, залити медовим соусом, помістити в розігріту до 180 °C духовку і запекти до готовності.

Пиріг розрізати на порційні шматки, прикрасити збитими вершками і подати до столу.
 

Імбирно-банановий коктейль

У ємність для блендера або міксера покласти:
  • 1 нарізаний шматочками банан,
  • 1 склянка йогурту,
  • 2 ст. л. цукру або меду,
  • 0,5 склянки кип'яченої води
  • 0,5 ч. л. порошку імбиру.
Все збити. Приємного апетиту!
 

Імбирне печиво

  • Борошно — 200 г
  • Сода — 1.5 ч. л.
  • Яйце — 1 шт
  • Імбир (мелений) — 2 ч. л.
  • Кориця (мелена) — 1 ч. л.
  • Кардамон (мелений) — 1 ч. л.
  • Гвоздика (мелена) — 1/2 ч. л.
  • Масло вершкове — 100 г
  • Цукор — 110 г
  • Мед (рідкий або будь сироп) — 3 ч. л.
Розтираємо міксером масло і цукор.

Потім туди ж додаємо яйця і мед, попередньо злегка підігрітий. Все збиваємо!

Тепер борошно і спеції з содою всипаємо в яєчно-масляну суміш і добре перемішуємо. Тісто прямо на очах набуває інтенсивний коричневий колір.

Добре вимішуємо тісто руками і відправляємо в холодильник на 1,5 -2 години. Спочатку тісто буде злегка м'яким, але після холоду його можна спокійно працювати!

Потім розкачуємо тісто досить тонко і формочками вирізаємо фігурки!

Деко змащуємо олією і викладаємо печиво. Відправляємо в розігріту духовку на 5-7 хвилин. Печеться дуже швидко! Головне, не відволікатися, а то згорить моментально!
Виймати слід як тільки верх почне корічневеть!

Зберігається печиво досить довго! Можна скласти в красиву жерстяну коробочку і подарувати друзям!
Дуже смачно з молоком або чаєм!
 

Корисні властивості імбиру

Імбир має дуже багаті корисні властивості. Щоб перерахувати кількість хвороб, від яких позбавляє імбир, знадобиться не одна сторінка.
Настій, відвар і настій з імбиру допомагають полегшити стан при захворюваннях органів шлунково-кишкового тракту, атеросклерозі, порушенні кровообігу і обміну речовин. Вони сприяють поліпшенню апетиту і нормалізації процесу травлення, а також зміцнюють кровоносні судини.

Чай, приготований з імбиру, змішаного з лимоном і медом, вважається високоефективним засобом проти застуди та грипу. Недавні дослідження довели, що він знімає відчуття нудоти у вагітних жінок, не викликаючи при цьому побічних ефектів. Імбирний чай відновлює сили, лікує застуду, щитовидну залозу, ефективний в профілактиці раку.

Взимку перед виходом на вулицю можна насипати імбир в шкарпетки і рукавички, тоді ноги і руки будуть теплими протягом тривалого часу. При ударах, щоб не було синця, допоможе компрес з імбиром. Масаж з імбирним маслом допомагає при ревматизмі та артриті.
Характеристики
Основні
Країна виробникІндія
Тип спеційІмбир
СкладИмбирь молотый
ЗастосуванняДля напоїв, Для риби, Для соусів, Для плову, Для овочів, Для м'яса, Для випічки, Для глінтвейну, Для перших страв, Для десертів
Користувальницькі характеристики
Фасовка100 р.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 28 грн.