Кошик
1351 відгук
Служба контроля качества: +380956286512
+380956286512
+380951140463
+380638223898
+380971991346
УкраїнаКиївул. Нижний Вал, 23-Д
Кошик
Товары для здоровья по лучшим ценам
Кмин насіння

Кмин насіння

  • В наявності

23 грн.

Кмин насіння
Кмин насінняВ наявності
23 грн.
Купити
+380951140463
  • +380638223898
  • +380971991346
  • +380956286512
    Служба контроля качества
+380951140463
  • +380638223898
  • +380971991346
  • +380956286512
    Служба контроля качества
  • Графік роботи
  • Адреса та контакти
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

КМИН насіння. Країна-виробник: Єгипет.

Застосування кмину в кулінарії
Корисні властивості кмину, застосування в медицині


Кмин – дворічна трав'яниста рослина, насіння, листя і коріння якого використовують в якості приправи. Як пряність використовують головним чином насіння, що з'являються на другому році життя рослини. У них пекучий, гіркувато-гострий смак і приємний кроповий аромат. Кмин применяли в їжу з часів Неоліту. Стародавні лікарі з допомогою цієї рослини позбувалися кон'юнктивітів та захворювань травного тракту.

В сухих плодах цієї рослини міститься до 8% ефірної олії, близько 20% жирного масла, не менше 20% білкових речовин, кумарини, дубильні речовини, віск, смоли, протеїн, мікроелементи. Флавоноїди і аскорбінова кислота присутні в коренях кмину.

Застосування кмину в кулінарії

Кмин – пряність пекарів. Цілі насіння і кмин мелений додають в тісто при випічці пирогів, кексів, тортів, булочок, печива, чорного (житнього) хліба.

Кмин чудово поєднується зі стравами з овочів: картоплі, червоного буряка, капусти, моркви, брукви.

Пряність використовують у холодних закусках, паштетах, фаршах, супах, других стравах з м'яса і птиці, страви з молока і сиру, різноманітних соусах.

Деякі шеф-кухарі вважають, що кмин не можна класти в рибні страви, хоча традиційної німецької, австрійської, естонської, скандинавської кухні сушені насіння і свіжий кмин використовують при приготуванні пряної і маринованої оселедця, хамси, тюльки, інших рибних страв. Також пряність використовують при солінні і маринуванні огірків і томатів, квашення капусти, у виробництві спиртних напоїв: лікерів, горілки.

Для більш повного розкриття аромату рекомендується обсмажити цілі насіння на сухій сковороді безпосередньо перед закладкою в блюдо.

Орієнтовна норма закладки кмину на одну порцію становить 0,1-0,25 р. Закладають пряність зазвичай за 15-20 хвилин до готовності страви.

Застосовується кмин і у виробництві спиртних напоїв - достеменно відомо, що родоначальником усіх лікерів є знаменитий датський солодкий кминний "Кюммель" (Кuттеl) з анісовим насінням, неодноразово згадуваний у світовій класичній літературі. Німці так чаще називають кминну горілку, про що говорили герої роману Е. М. Ремарка "Час жити і час помирати": "А знаєш, яка моя улюблена горілка? Кюммель! Хочеш вір, хочеш ні. Старий, чесний кюммель! Візьми з собою пляшечку і згадай про Альфонса, коли будеш пити..."

яскравого специфічного аромату кмин не поєднується з більшістю прянощів, крім анісу, фенхелю, коріандру, чорного перцю, часнику і деяких інших.

Корисні властивості кмину, застосування в медицині

У плодах кмину містяться ефірне і жирне масла, кумарини, флавоноїди, дубильні речовини, кверцетин, рослинний білок та ін. До складу ефірної олії входять пінен, карвакрол, спирти. У коренях значну кількість аскорбінової кислоти.

Ефірне масло, отримане з плодів кмину, рекомендується використовувати в якості засобу, що володіє антисептичною і протиглистовою властивостями. Препарати кмину показані людям, страждаючим захворюваннями жовчного міхура, шлунково-кишкового тракту та сечовивідних шляхів. Кмин застосовують при метеоризмі, запорах, атонії кишечника, розвитку гнильних і бродильних процесів в кишечнику, гепатитах, жовчно– та сечокам'яній хворобах, патологіях серцево-судинної системи.

Крім того, препарати з плодів кмину здатні посилювати лактацію. Чай, приготований з плодів кмину, має проносний, заспокійливий та вітрогінну дію. Його приймають всередину при застуді, кашлі, бронхіті, пневмонії, спазмах кишечника і мігрені.

Випробуйте дію кмину на собі, особливо, якщо у вас від хвилювання в самий невідповідний момент почалася гикавка - американці ще в XIX столітті давали дітям корінь кмину як ліки від гикавки. І не хвилюйтеся - за багато років вживання кмин ще нікому шкоди не заподіяв. Навіть дітям...
Характеристики
Основні
Країна виробникЄгипет
Тип спеційКмин
Вага0.1 г
ЗастосуванняДля риби, Для соусів, Для випічки, Для овочів, Для м'яса, Для перших страв
Користувальницькі характеристики
Фасовка100 р.
Інформація для замовлення
  • Ціна: 23 грн.